zaterdag 31 januari 2009

Linschoten-Vereeniging digitaal in het Geheugen van Nederland

Op de website 'Het Geheugen van Nederland' zijn 53 van de oudste Werken van de Linschoten-Vereeniging digitaal te consulteren.

Het Geheugen van Nederland noemt zich "het nationale programma voor de digitalisering van het Nederlands cultureel erfgoed. Het programma wil de (verborgen) collecties van archieven, musea en bibliotheken digitaliseren en beschikbaar stellen op Internet. "

Op de website van de Linschoten-Vereeniging staat bij de betreffende Werken een link naar 'Het Geheugen van Nederland', zodat het meteen kan worden opgevraagd.

De website van 'Het Geheugen' laat zich het best omschrijven als een enorme digitale schatkamer van het Nederlands verleden. Bezoekers kunnen door tientallen historische collecties bladeren, of gericht zoeken naar (beeld)materiaal over een specifiek onderwerp. De site heeft ook een apart educatief gedeelte. Docenten en leerlingen uit het voortgezet onderwijs vinden hier digitale lessen die ontwikkeld zijn op basis van bestaande Geheugencollecties.

'Het Geheugen' is opgezet op met steun van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen. De coördinatie van het programma is in handen van de Koninklijke Bibliotheek.

Geen opmerkingen: