dinsdag 3 juni 2008

Aanbieding aan de leden: A traveller in Siam in the year 1655

Bij KITLV Press verschijnt een extract uit een journaal van Gijsbert Heeck (1619-1669), een medicus in diens van de VOC. Tijdens zijn derde reis naar de Oost hield hij een journaal bij, waarvan de passages over Siam nu in een bewerkte en geannoteerde uitgave zijn verschenen. De bewerkte tekst is in het Engels, de originele transcriptie in het Nederlands. De uitgave is een initiatief van een aantal Thaise en Nederlandse wetenschappers om Nederlandse bronnenuitgaven over Siam uit de VOC-periode nader te ontsluiten. De inleiding is van prof. B.J. Terwiel.

Leden van de Linschoten-Vereeniging kunnen het boek tegen een korting van 25% bestellen. Zij betalen dan € 13,50 in plaats van € 17,50 (exclusief € 2,20 porto). Het boek kan ook worden afgehaald bij KITLV Uitgeverij in Leiden. Nadere informatie is te vinden op de website.

A traveller in Siam in the year 1655: extracts from the journal of Gijsbert Heeck. Translated and introduced by Barend Jan Terwiel – vi+124 pp., geïllustreerd, en met 8 pp. full-colour uitklappagina's.

Geen opmerkingen: